Niet iedereen in de wolken met wereldtitel Valverde: "Geen stap voorwaarts voor wielersport"

Niet iedereen in de wolken met wereldtitel Valverde: "Geen stap voorwaarts voor wielersport"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De figuur Alejandro Valverde doet veel stof opwaaien. Velen hebben respect voor het feit dat hij op zijn 38ste nog altijd wereldtop is, anderen wijzen naar zijn dopingverleden. Christophe Vandegoor hoort tot die tweede categorie.

Al ontkent de Sporza-journalist de klasse van de Spanjaard niet in zijn analyse van het WK. "Valverde behoort al twintig jaar tot de besten van de wereld. Hij is één van de weinige renners die presteren van februari tot oktober. Met de wereldtitel is de carrière van de klasbak nu compleet, laat daar geen twijfel over bestaan."

En toch. "Valverde heeft twee jaar moeten toekijken als dopingzondaar. Hij heeft het woord doping nooit in de mond genomen en heeft er nooit over willen spreken. Hij heeft geen enkel teken van schuldbekentenis gegeven."

HET OUDE WIELRENNEN

Volgens Vandegoor heeft het verleden van mannen als Valverde nog altijd zijn invloed. "Zwijgen is het oude wielrennen. Patrick Lefevere is al jaren op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat heeft veel te maken met het verleden dat de wielersport meezeult. Daarom is deze wereldtitel geen stap voorwaarts voor de toekomst en de uitstraling van het wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties