Waarom wilde Lotto De Weert wegplukken bij de bond? Sergeant legt het uit

Waarom wilde Lotto De Weert wegplukken bij de bond? Sergeant legt het uit

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is opvallend dat Lotto-Soudal juist Kevin De Weert uitkoos om de functie van performance manager in te vullen. Er zijn heel goede redenen voor, zo benadrukt Marc Sergeant. Volgens hem is de komst van De Weert een uitstekende zaak voor de ploeg.

Lotto heeft open kaart gespeeld met de wielerbond. "We hebben de KBWB een tijd geleden in alle openheid op de hoogte gebracht van onze interesse. De komst van De Weert is uiteraard een versterking. Iedereen die met hem gewerkt heeft de voorbije jaren, is zeer lovend over zijn aanpak. Die commentaren zijn onder meer via onze renners die geselecteerd waren voor de nationale ploeg tot bij ons gekomen."

Wie niet in de selectie van De Weert zat, is Thomas De Gendt. Zij zitten straks beiden bij dezelfde ploeg. "Over selecties en tactiek zullen altijd verschillende meningen zijn, maar zijn manier van aanpakken, zijn communicatie en zijn resultaten waren heel positief. Kevin en ik hebben een heel uitgebreid gesprek gehad en van ideeën gewisseld."

VEELZIJDIGE FUNCTIE

Het gevolg is bekend: De Weert wordt performance manager bij Lotto-Soudal. "Het gaat om een veelzijdige functie binnen het sportieve departement", legt Sergeant uit. "Kevin zal betrokken zijn bij de ontwikkeling van en de zoektocht naar het perfecte materiaal, begeleiding van hoogtestages, doelstelling en projecten van renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties