WK-rapport van de Belgen in wegrit elite: twee verbazend sterke helpers, speerpunten geven niet thuis

WK-rapport van de Belgen in wegrit elite: twee verbazend sterke helpers, speerpunten geven niet thuis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Globaal gezien was het WK in Innsbruck een groot succes met uitstekende prestaties in de jeugdcategorieën en het brons van Campenaerts mag gerust een exploot genoemd worden. In de wegrit bij de elite kwam het er niet uit. Het parcours was te zwaar, klonk het. Of was er meer aan de hand?

Ons blind staren op het resultaat gaan we niet doen. Er zijn zeker Belgen die zich zondag van hun sterkste kant hebben laten zien. Als je echter met vier kopmannen vertrekt en de beste Belg was daar niet bij, wil dat toch wel zeggen dat er sprake is van enkele verrassingen. We bekijken de prestaties van onze acht renners van naderbij.

BEN HERMANS 7/10

Beste Belg. Na zijn eindwinst in de Ronde van Oostenrijk trok Hermans de goede vorm gewoon door. Posteerde zich voorin op de helling naar Igls. Belandde pas achterop tijdens de laatste beklimming en kreeg op het einde last van krampen. Kwam slechts nipt tekort voor een top 20-notering.

XANDRO MEURISSE 7/10

Draaide verrassend lang mee. Moest het WK vooral rijden in dienst van Dylan Teuns. Leverde ook verdienstelijk werk voor Tim Wellens. Bracht de winnaar van de Brabantse Pijl naar voren en moest hierna de vele inspanningen bekopen.

DYLAN TEUNS 6,5/10

Zoals verwacht de beste van de kopmannen. Stopte zich lang weg om zich dan te meten met de grote namen op de laatste steile klim. Het leek even goed uit te pakken, maar kon zijn waggonnetje net niet aanhangen. Nadat hij voorbij werd gereden door Dumoulin knakte er iets en eindigde uiteindelijk nog achter Hermans.

TIM WELLENS 6/10

Hield zich lang schuil in de achterste gelederen en wekte zo geen al te beste indruk. Voelde zich in de aanloop naar de finale blijkbaar toch goed, want ging samen met Meurisse op de voorposten rijden. Moest dan toch nog behoorlijk snel afhaken.

GREG VAN AVERMAET 6/10

Deed wat voor hem de enige kans was: trachten met een groepje vooruit te geraken voor de laatste veertig kilometer eraan kwamen. De Spanjaard Frajle was echter een blok aan het been en de theorie van de anticipatie mocht de vuilbak in. Het klimwerk was voor Van Avermaet een stukje te zwaar.

SERGE PAUWELS 5/10

Moest herstellen van een blessure om op het WK de rol van wegkapitein te spelen, maar daar kwam niets van in huis. Pauwels voelde zich ziekjes en kon zijn rol zo niet ten volle uitvoeren.

TIESJ BENOOT 5/10

Wellicht de grootste ontgoocheling. Was zeker niet verwacht dat hij zou afstappen. Had in de Vuelta nog de naweeën van een val van zowel in de ronde als in de Tour. Gaf zelf aan dat dit geen factor meer mocht zijn. Wellicht dus gewoon een offday.

LAURENS DE PLUS 5/10

Een vijftigste plaats in het WK tijdrijden was al een teken aan de wand. Vertrok tijdens de wegrit dan ook met een ei in zijn broek. Stapte als eerste Belg af, kon in het begin nog wel min of meer een beetje zijn job doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties