Zucht van opluchting bij Michael Vanthourenhout na trip naar de VS: "Dat kroop toch wel in het hoofd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Michael Vanthourenhout opgelucht na hoopgevende prestatie in Iowa

Zucht van opluchting bij Michael Vanthourenhout na trip naar de VS: "Dat kroop toch wel in het hoofd"
Foto: © photonews

De eerste Wereldbeker van het seizoen in Waterloo draaide uit op een afknapper voor Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal), maar Iowa bevestigde dat de conditie op punt staat. "Een opluchting", aldus de West-Vlaming.

Het Amerikaanse avontuur zit erop voor de crossers. Waterloo en Iowa vormden het decor voor de eerste Wereldbekers van het seizoen, maar dit weekend komt de cross terug thuis in Meulebeke en Ronse. "Om 1 uur 's ochtends ben ik geland, maar voorlopig is er nog geen sprake van een jetlag", vertelt Michael Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Ik heb mij dan ook zoveel mogelijk beziggehouden."

Waterloo was een tegenvaller, want Vanthourenhout reed de wedstrijd niet uit. In Iowa maakte de crosser van Marlux-Bingoal heel wat goed met een derde plek, na Toon Aerts en Wout Van Aert. "Waterloo was inderdaad een tegenvaller", bekent hij. "Ik wilde dat dan ook rechtzetten in Iowa. Daar moest ik echt presteren."

Weinig getraind

"Hoe dat kwam? Ik had hetzelfde gevoel als in Geraardsbergen. Ik liep volledig leeg en ik wist niet wat er scheelde", vervolgt Vanthourenhout. "Misschien komt het omdat ik tussen Geraardsbergen en Waterloo niet veel kon trainen door de lange verplaatsing. Dat kan een les zijn voor volgend seizoen. Hopelijk heb ik tegen dit weekend die reis goed verteerd."

"Bovendien was Iowa ook een heel anders en slopend parcours met veel hoogtemeters en regen", aldus de zilveren plak van het WK in Valkenburg. Maar die podiumplek gaf dus wel vertrouwen. "Die eerste twee crossen van het seizoen liepen slecht af. Dat kroop toch wel in het hoofd, dus die derde plek was een hele opluchting."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties