Belgian Cycling op zoek naar opvolger voor De Weert: "Er werd nota genomen van een aantal kandidaturen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgian Cycling op zoek naar opvolger voor De Weert: "Er werd nota genomen van een aantal kandidaturen"
Foto: © photonews

Kevin De Weert is niet langer de bondscoach van de Belgen. En dus moet de Belgische wielerbond op zoek naar een opvolger. Er werd alvast een profiel opgesteld voor de opvolger van De Weert.

Na het WK werd Sven Vanthourenhout al gelinkt aan de job als bondscoach op de weg. Momenteel is de West-Vlaming bondscoach van het veldrijden. Maar zelf ontkende Vanthourenhout zondag met klem dat hij de nieuwe bondscoach wordt.

Voorzitter Tom Van Damme kwam dinsdagochtend alvast eens samen met Jos Smets en technisch directeur Frederik Broché. "Er werd een profiel opgesteld waaraan de nieuwe bondscoach moet voldoen en er werd nota genomen van een aantal kandidaturen", staat te lezen in een persbericht van Belgian Cycling. 

Tijd nemen voor zoektocht

"Omdat De Weert de beloften én de profrenners voor zijn rekening nam, moet ook bekeken worden of en hoe de nieuwe bondscoach kan worden ingepast in de bestaande sportieve structuren."

"Belgian Cycling neemt in elk geval de nodige tijd om een beslissing te nemen. Die wordt alleszins niet kenbaar gemaakt vóór de volgende vergadering van het dagelijks bestuur. In afwachting wordt er niet gecommuniceerd over lopende onderhandelingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties