Financiële kater na Waterloo en Iowa? "Je moet al twee keer op het podium staan om winst over te houden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties

Michael Vanthourenhout heeft geen winst overgehouden aan Amerikaanse Wereldbekers

Financiële kater na Waterloo en Iowa? "Je moet al twee keer op het podium staan om winst over te houden"
Foto: © photonews

De oversteek naar de Verenigde Staten voor de Wereldbekers in Waterloo en Iowa blijft een dure trip. Michael Vanthourenhout eindigde één keer op het podium, maar houdt er geen winst aan over. "Ik maak een kwart verlies", aldus de crosser van Marlux-Bingoal.

Echt positief is Vanthourenhout niet over het Amerikaanse avontuur. "Eerlijk gezegd is het dit jaar een beetje tegengevallen, ook qua publiek", vertelt Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "De voorbije jaren was er meer volk op de cross."

"Er zijn er steeds minder fans die komen, maar de betere veldrijders blijven afzakken naar de VS. Het is dan ook belangrijk voor de Wereldbeker. Ook het ontbreken van Mathieu (van der Poel) is een domper, maar dat was niet onlogisch na zijn WK mountainbike."

Niet in begin van seizoen

Steeds meer veldrijders zien er tegenop om die oversteek te maken. Enerzijds breekt die trip het ritme al vroeg op het seizoen, anderzijds is het ook op financieel vlak een tegenvaller. "Het is natuurlijk ook Trek (fietsleverancier Telenet Fidea, red.) dat daar achter zit. Maar ik heb al vaker gehoord dat renners er tegenop zien. Ik niet echt, maar mijn voorstel is om dat niet in het begin van het seizoen te doen."

"Misschien kunnen we die trip beter ergens midden in het seizoen inplannen. Of op het einde van het seizoen, na de kampioenschappen, zodat het seizoen in de VS eindigt en dat je rustig kan terugkeren. Maar dit is gekkenwerk naar het weekend toe. Voor de mecaniciens wacht een serieuze job tegen dit weekend."

En ook financieel is het dus geen meevaller. "Ik mag tevreden zijn omdat ik in Iowa derde ben geworden. Zo heb ik toch een groot deel terugverdiend. Maar ik zal zeker een kwart moeten bijleggen. De ploeg regelt alles, maar ieder moet zijn eigen deel betalen. Zo is dat bij de meeste teams. Maar om echt winst over te houden, moet je al twee keer op het podium staan. En dat is vrij moeilijk", besluit de West-Vlaming. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties