Geen tweede zege voor Stybar, Nederlander viert feest en blijft Lampaert en Naesen voor in Binche-Chimay-Binche

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Geen tweede zege voor Stybar, Nederlander viert feest en blijft Lampaert en Naesen voor in Binche-Chimay-Binche
Foto: © photonews

Danny van Poppel heeft de semi-klassieker Binche-Chimay-Binche op zijn naam geschreven. In een uitgeregende editie werd Zdenek Stybar na een solo op ruim een kilometer van de streep ingerekend. De ploegmaat van favoriet Dylan Groenewegen verraste daarna iedereen en won.

De ontsnapping van de dag bestond uit Quentin Jauregui, Clément Orceau, Tom Devriendt, Dimitri Peyskens, Cedric Raymackers en Lennert Teugels, maar hun verhaal was over toen Quick-Step Floors het commando overnam in het peloton. De ploeg van Patrick Lefevere maakte er een afvallingskoers van en mede dankzij de Belgische ploeg ontstond er een ruime kopgroep met mooie namen. 

Stijn Vandenbergh probeerde het, maar de poging van Zdenek Stybar kende meer succes. De Tsjech ging vol op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen, maar zijn poging strandde op 1,2 kilometer van de finish. 

Van Poppel verrast iedereen

Toen iedereen klaar zat voor een sprint, ging Danny van Poppel er op een diefje vandoor. De Nederlander kwam op de lastige finish solo aan. Lampaert sprintte naar de tweede plek, ex-Belgisch kampioen Naesen mocht als derde mee op het podium. Timothy Dupont eindigde als 8e en is ook de eindwinnaar van de Napoleon Games Cycling Cup. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties