Museeuw was de vurigste supporter van Valverde: "Aantal dat hem de titel niet gunt, is minimaal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Museeuw was de vurigste supporter van Valverde: "Aantal dat hem de titel niet gunt, is minimaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn voor- en tegenstanders van de nieuwe wereldkampioen. Alejandro Valverde kan alvast op de steun rekenen van Johan Museeuw, een andere voormalige drager van de regenboogtrui.

Johan Museeuw was misschien wel de grootste supporter van Valverde zondag. "Ik hoopte vurig dat hij wereldkampioen zou worden. Ik stond te kijken in het gezelschap van andere oud-wereldkampioenen. We kregen er allemaal kippenvel van. Dat zegt genoeg. Het aantal mensen dat hem de titel niet gunt, is minimaal", aldus Museeuw in Het Laatste Nieuws.

"Valverde is een renner met een groot palmares. Alleen een wereldtitel ontbrak daar nog aan. Ik weet wat dat betekent, ik ben zelf wereldkampioen geweest. Nu is zijn carrière compleet."

Hij heeft uiteraard wel, net als Museeuw, een dopingverleden. "Dat speelt in deze titel geen rol. Zelfs al zal hij nooit meer van Operación Puerto af geraken. Dat is een wonde die nooit meer dichtgroeit. Maar het doet niets af aan zijn wereldtitel. Valverde is de juiste winnaar en een groot kampioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties