Ook dopingzondaar bij uitstek Thomas Dekker vindt wereldtitel Valverde vreemd: "Hoe kan je nog zó goed zijn?"
Redactie
| 23 reacties
Ook dopingzondaar bij uitstek Thomas Dekker vindt wereldtitel Valverde vreemd: "Hoe kan je nog zó goed zijn?"
Foto: © photonews

Er is al veel inkt gevloeid over de wereldtitel van een zekere Alejandro Valverde. Velen hebben lof, maar anderen zetten vraagtekens bij wat hij nog op zijn 38ste presteert, ook Thomas Dekker.

"De hamvraag is: hoe heeft Valverde dit WK gereden? Hoe kan je op je 38ste nog zo goed zijn? Sinds zijn comeback heeft hij 62 koersen gewonnen. Is dat honderd procent schoon? Ik weet het niet", aldus Thomas Dekker in Het Laatste Nieuws. "We kunnen daar ook weinig over zeggen. Maar het blijft het natuurlijk waard, met alles wat we hebben meegemaakt in het wielrennen, om je af te vragen hoe het mogelijk is dat hij op deze leeftijd nog dit soort prestaties levert."

"Misschien moeten we gewoon blij zijn met Bardet en Woods en Dumoulin, die de dichtstste plaatsen na Valverde bezetten. Die kijken helemaal anders tegen doping aan, die doen op een andere manier aan wielrennen. Nu heeft iemand van de oude generatie gewonnen. Maar ook Valverde gaat er ooit mee stoppen. Het zal wel een keer gebeuren."

Weinig last van dopingverleden

Velen lijken het dopingverleden van Valverde intussen vergeten. "Het is iets wat je niet moet vergeten", zegt Thomas Dekker "Dan zou je de mensen tekortdoen die van hun dopingverleden veel meer last hebben gehad. Valverde kreeg tijdens zijn schorsing gewoon doorbetaald van zijn ploeg. Hij heeft ook nooit een verklaring gegeven voor wat er is gebeurd. Dat is heel raar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties