Wielerbond reageert op geruchten rond Vanthourenhout: "We hebben zelfs geen lijstje"
Redactie
| 9 reacties
Wielerbond reageert op geruchten rond Vanthourenhout: "We hebben zelfs geen lijstje"
Foto: © photonews

Na het plotse vertrek van bondscoach Kevin De Weert leek Sven Vanthourenhout in pole position te zitten voor de positie. De Wielerbond vindt dat echter nog te vroeg.

Er werden heel wat namen genoemd. "De realiteit is dat we op dit moment geen shortlist hebben. Niet één concrete naam", aldus bondsdirecteur Jos Smets in Het Laatste Nieuws. "Kevin maakte ons zijn beslissing pas vorige week dinsdag officieel bekend. Vervelend tijdstip, omdat we gefocust waren op het WK."

Er werd ook alles aan gedaan om De Weert te houden. "We braken zijn contract vorig jaar open en verlengden het tot na Tokio 2020. Met deftige bonus en inwilliging van nagenoeg het volledige eisenpakket. Wel werd een clausule ingebouwd die hem toeliet te vertrekken in geval van een hoger bod of beter voorstel. We wilden de deur niet barricaderen voor Kevin."

Niet tussen de soep en de patatten

Die clausule werd nu gebruikt. "Jammer, maar zo is het leven. We snappen dat hij die uitdaging wil aangaan. Voor ons is het nu herbeginnen. En zoeken naar een opvolger. Dat is niet zo eenvoudig. Het vraagt tijd. Tijd die we ook rustig zullen en kunnen nemen, nu het seizoen er opzit. We gaan hier niet 'tussen de soep en de patatten' gauw even een naam op kleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties