Corné van Kessel over trip naar de VS: "Als je hier in België 20e wordt, ben je ook niet uit de kosten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Corné van Kessel over trip naar de VS: "Als je hier in België 20e wordt, ben je ook niet uit de kosten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Paul Herygers liet zich recent nog erg kritisch uit over de crossen in Amerika, Sven Nys is dan weer voorstander van de grote oversteek. Corné van Kessel (Telenet Fidea) volgt de mening van zijn teammanager.

"Ik ben voorstander van internationalisering, daarom dat ik ook dit weekend naar Zwitserland ga", vertelt van Kessel bij Wielerkrant.be. "De Wereldbeker is natuurlijk een goede reden om naar de VS af te zakken, want er zijn daar veel UCI-punten te verdienen. Natuurlijk zijn we niet verplicht om te gaan, maar ik vind het wel een leuke ervaring."

Maar over het financiële aspect is heel wat te doen. Twee keer top vijf rijden is bijna een must om uit de kosten te komen. "Het financiële komt er ook bij kijken, maar bij crossen in de rest van Europa moet je ook alles bekostigen. Amerikanen die hier komen crossen, moeten ook alles uit eigen zak betalen."

"Je moet goede uitslagen rijden om volledig uit de kosten te komen" - Corné van Kessel

"Maar feit blijft wel: je moet goede uitslagen rijden om volledig uit de kosten te komen. Echter, als je hier in België 20e wordt, ben je ook niet uit de kosten", zegt de Nederlander, die zelf 6e en 5e werd in de Wereldbekers van Waterloo en Iowa. "Of ik zelf uit de kosten kom? Ik denk van wel, maar ik heb het nog niet helemaal nagekeken."

Volgens sommige waarnemers was er ook minder aandacht dan de voorbije jaren in de Amerikaanse crossen. "Daar heb ik geen verschil in gemerkt", geeft van Kessel toe. "Maar natuurlijk was het ook niet ideaal met het WK op de weg. De komende weken zal er wel opnieuw meer media-aandacht komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties