Hoe kampioenschappen renners en rensters kunnen motiveren

Hoe kampioenschappen renners en rensters kunnen motiveren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is opvallend hoe sommige renners en rensters telkens toch weer toeleven naar kampioenschappen en die wedstrijden bij hen voor een extra motivatie zorgt. Dat was vorige week nog te zien tijdens de wereldkampioenschappen. Het is niet alleen zo voor de absolute wereldtop, maar op alle niveaus.

Ook Tara Gins, inmiddels ex-wielrenster, kan erover meespreken. "Een kampioenschap gaf mij altijd meer houvast om ergens naartoe te werken. Dat waren de momenten dat ik er echt naartoe leefde", vertelde Gins aan Wielerkrant.

BLIJVEN KOERSEN

Een voorbeeld daarvan was haar provinciale titel in de jeugd. "Bij de juniors werd ik Provinciaal Kampioen nadat ik drie maand niet had kunnen fietsen wegens een ontstoken schaambeen. De dokters stelden voor om te stoppen met koersen. Ik legde mezelf op dat ik zou blijven koersen wanneer ik Provinciaal Kampioen zou worden."

Ook als volwaardig wielrenster bleven de kampioenschappen belangrijk voor haar. "Op een BK bij de elite was mijn mooiste uitslag een 11de plek in Wielsbeke. Ik werd ook eens 14de in Gits en 22ste in La Roche. Als niet-klimmer was dat voor mij een mooie prestatie, want slechts 32 rensters haalde die dag de uitslag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties