José De Cauwer kent de taak van de nieuwe bondscoach: "Als je dat niet doet, ben je niet goed bezig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Volgens José De Cauwer moet bondscoach de jeugd op de voet volgen

José De Cauwer kent de taak van de nieuwe bondscoach: "Als je dat niet doet, ben je niet goed bezig"

Het is nog koffiedik kijken wie Kevin De Weert opvolgt als nieuwe bondscoach. De naam van Sven Vanthourenhout wordt genoemd, maar de wielerbond gaat er nog niet dieper op in. Wie het ook wordt, José De Cauwer als geen ander wat hem te wachten staat.

De tv-commentator was verrast dat De Weert opstapte. "Ik was er van geschrokken", zegt de Cauwer aan Sporza. "Net nu hij helemaal op toerental kwam. Maar ik kan zijn keuze wel begrijpen, want als bondscoach is het allemaal heel periodiek. Al kwam er naast het WK nu ook het werk voor het EK bij."

TEAM BOUWEN OP KORTE TERMIJN

Als iemand die de functie zelf al eens uitoefde, weet De Cauwer wat een goede bondscoach moet doen. "Je moet de gedragingen van de concurrentie in het oog houden. de keuzes van de andere bondscoaches, de jeugd etc. Een bondscoach moet op korte termijn een team kunnen bouwen. Hij moet enthousiast zijn, iets wat binnen een korte periode heel belangrijk is. Uiteraard moet je ook spreken met kennis van zake."

Hij is geen voorstander van een bondscoach per categorie. "In een land als België is het moeilijk om het op te splitsen en er een deeltijdse job van te maken. Je moet de jeugd leren kennen. Je moet het volgen. Als je dat niet doet, ben je niet goed bezig. Ik deed er het mountainbike ook nog bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties