Lotto Soudal-Belg krijgt opmerkelijke passage in autobiografie van Sagan en reageert: "Wat een zot is dat!"

Redactie
| 9 reacties
Lotto Soudal-Belg krijgt opmerkelijke passage in autobiografie van Sagan en reageert: "Wat een zot is dat!"
Foto: © photonews

In zijn autobiografie 'Mijn Wereld' vertelt Peter Sagan ook over enkele opmerkelijke passages in zijn profcarrière. Het gaat ook onder meer over zijn overwinning in Parijs-Roubaix van dit seizoen, waar hij problemen met zijn stuur kreeg.

Sagan zijn stuur stond op een cruciaal moment in de koers scheef. De toenmalige wereldkampioen reed op dat moment met Silvan Dillier en onze landgenoot Jelle Wallays vooraan in de koers. Om zijn stuur recht te krijgen, gaf hij toe dat hij enkele keren het achterwiel van Wallays aantikte. 

Enkele dagen later kreeg Wallays dat nieuws ook te horen. "Ik kreeg een berichtje van mijn ploegmaat Marcel Sieberg", citeert Het Nieuwsblad onze landgenoot. "Hij vroeg me of het verhaal klopte dat hij van zijn landgenoot Marcus Burghardt (ploegmaat Sagan, red.) had gehoord. Ik zei: 'Ja, Sagan tikte minstens vijf keer tegen mijn achterwiel aan. Het was super ambetant."

Excuses

"Ik verkocht Sagan evenveel West-Vlaamse vloeken, maar hij gaf geen kik. Ik zei tegen Sieberg: 'Wat een zot is dat!' Ik zou dat nooit durven. Ik zou met een scheef stuur naar de finish zijn gereden, want het was vooral gevaarlijk voor hem. In zijn boek staat dat hij zijn excuses zal aanbieden, maar dat heeft hij nog niet gedaan. Ik spreek hem er volgend jaar wel eens over aan", besluit Wallays. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties