Mathieu van der Poel bespreekt doelen op korte en lange termijn: "Vorig jaar beter voorbereid"

Mathieu van der Poel bespreekt doelen op korte en lange termijn: "Vorig jaar beter voorbereid"

Mathieu van der Poel maakt zich stilaan op voor het begin van zijn veldritseizoen. Uit zijn uitlatingen spreekt een enorme gretigheid, al geeft hij wel aan dat hij vorig jaar beter voorbereid was. Wat de lange termijn betreft, lonkt de Nederlander ook al eens naar het WK.

Van der Poel is dit weekend te bewonderen in Meulebeke en in Ronse. "Dat het losse crossen zijn, maakt mij niets uit. Waar ik start, wil ik ook winnen. Het is normaal dat de mensen verwachten dat ik tweemaal win", wil van der Poel bij Sporza de druk niet afhouden.

Hoe het met zijn vorm gesteld is, is koffiedik kijken. "Waar ik precies sta, is heel moeilijk te zeggen. Vorig jaar was ik beter voorbereid. Toen trainde ik in augustus een hele maand specifiek op de crossfiets. Ik was toen heel goed in het begin van het seizoen. Nu was de voorbereiding iets minder, maar dat wil niet zeggen dat ik niet goed ben."

KERS OP DE TAART

Sowieso gaat van der Poel zo snel mogelijk zoveel mogelijk winnen. En wie weet volgt wel eens de ultieme bekroning op het WK. "De wereldtitel is elk jaar het grote doel. Dat is het hoogst haalbare. Ik heb drie jaar na elkaar een goed seizoen gereden en heb nooit het gevoel gehad dat de wereldtitel mijn seizoen moest redden. Nu gaan we proberen om de kers wel op de taart te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties