Roompot-Charles stelt in één klap drie nieuwe renners voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Roompot-Charles stelt in één klap drie nieuwe renners voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eerder werden de transfers van Lars Boom en Michael Van Staeyen al bekendgemaakt, maar het nieuwe Roompot-Charles heeft nog drie nieuwe renners aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Zo is de selectie met 18 renners helemaal rond.

Met Boy van Poppel en Maurits Lammertink werden twee ervaren renners met ervaring op WorldTour-niveau aangetrokken. Die eerste komt bovendien zijn vader als ploegleider tegen het lijf, maar wil vooral meer voor eigen rekening rijden bij de nieuwe formatie. "Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen", aldus van Poppel.

Voor eigen rekening

"Af en toe kreeg ik wel de kans om zelf te sprinten, maar het is dan altijd even wennen. Die kans om daar echt aan te wennen krijg je niet altijd. Ik kijk er wel naar uit om mezelf er weer tussen te gooien", zegt hij. Lammertink komt dan weer over van Katusha-Alpecin en heeft een verleden bij Roompot. "Ik wil sowieso weer meedoen voor overwinningen", zegt hij.

"Ik wil weer inpikken waar ik in 2016 met Roompot ben geëindigd. Het is natuurlijk weer een nieuw project van twee teams die samen gaan. Sean De Bie ken ik en ook Huub Duijn van zijn tijd bij Roompot. Ik kijk er wel naar uit. Met Lars Boom hebben we ook een goede renner voor het voorjaar en andere wedstrijden. Ik denk dat we wel een heel sterk blok kunnen neerzetten volgend jaar."

Selectie rond

Ook de 22-jarige Justin Timmermans maakt de overstap naar Roompot-Charles. Met 18 renners is de selectie helemaal rond. "We hebben de laatste weken hard moeten werken met het team, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat", aldus teammanager Michael Zijlaard.

 "We zullen beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de WorldTour komen aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda’s Willems-Crelan en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties