Toon Aerts legt uit waarom hij dit weekend slechts één keer in actie komt

Redactie
| 9 reacties
Toon Aerts legt uit waarom hij dit weekend slechts één keer in actie komt
Foto: © photonews

Toon Aerts heeft zijn start van het veldritseizoen niet gemist. De crosser van Telenet Fidea won beide Wereldbekers in Amerika en kan dus met vertrouwen beginnen aan de maand oktober. Maar zaterdag komt hij alvast niet in actie.

Aerts past komend weekend voor de Berencross in Meulebeke, maar komt zondag wel in actie in Ronse. "Ik heb twee weken in Amerika gezeten en ben pas sinds dinsdag terug", legt hij uit bij Belga. "Het uurverschil en de lange reis hangen zeker nog in mijn kleren en daarom pas ik sowieso voor de Berencross van Meulebeke. Ik wil zo lang mogelijk recupereren om goed te zijn voor de wedstrijd op zondag in Ronse.

De trip naar de VS was een voltreffer voor Aerts. "Ik heb er in Amerika natuurlijk wel een fantastische ervaring opzitten. Ik won er twee wereldbekercrossen. Zowel in Waterloo als in Iowa City mocht ik het zegegebaar maken. Dat had ik natuurlijk nooit verwacht."

Maximum van de punten

"Ik had op voorhand wel vernomen dat Mathieu van der Poel niet zou afzakken naar Amerika en dus wist ik dat ik een aantal punten meer zou kunnen sprokkelen in de stand van de wereldbeker dan voorzien. Maar dat ik het maximum der punten zou halen was buiten alle verwachtingen."

De komende dagen wil Aerts veel rusten. "Ik tracht deze week zoveel mogelijk te rusten en zie wel waar ik kom in Ronse. Voor het weekend daarop tast ik nog wat in het ongewisse. Voor de Rapencross van Lokeren op zaterdag 13 oktober heb ik nog geen contract. Misschien komt dat er wel. Maar eerst zoveel mogelijk rusten tot zondag", aldus Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties