Concurrentie voor Campenaerts? 19-jarige (!) beloftewereldkampioen pakt uit met tweede beste tijd ooit op werelduurrecord

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Concurrentie voor Campenaerts? 19-jarige (!) beloftewereldkampioen pakt uit met tweede beste tijd ooit op werelduurrecord
Foto: © photonews

Steeds meer renners beginnen hun zinnen te zetten op het werelduurrecord, dat nog steeds in handen is van de Brit Bradley Wiggins. Ook de wereldkampioen tijdrijden bij de beloften probeerde het met een aardige poging.

Mikkel Bjerg reed ruim een week geleden nog gemakkelijk naar de wereldtitel op het wereldkampioenschap tijdrijden bij beloften. De Deense renner bleef daar onze verrassende landgenoot Brent Van Moer voor. Bjerg is dus in uitstekende doen en ging op de wielerpiste van Odense eens uittesten waar hij kon geraken op het werelduurrecord. 

En zijn poging was een voltreffer. Bjerg maalde op een uur tijd 53,730 kilometer af en moet zo alleen Wiggins (54,526 kilometer) voor zich dulden. De tijd wordt wel niet officieel geregistreerd omdat er geen UCI-commissaris naar Odense was afgezakt. 

Kanshebber in toekomst?

Maar laat het duidelijk zijn dat Bjerg in de toekomst zeker een kanshebber is om het record van 'Wiggo' te verbreken. Ook Victor Campenaerts (Lotto Soudal) zal volgend jaar meer dan waarschijnlijk een poging ondernemen om het record van Wiggins te doen sneuvelen. Hij deed al een halfuur lang een simulatie in het Zwitserse Grenchen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties