Lotto-Soudal gaat strategie voor Parijs-Tours pas heel laat bepalen

Lotto-Soudal gaat strategie voor Parijs-Tours pas heel laat bepalen

De kat uit de boom kijken, dat is wat ze bij Lotto-Soudal nog even gaan doen als het gaat om Parijs-Tours. De Belgische ploeg wil immers een goede evaluatie maken van de tegenstand en houdt ook rekening met het parcours.

"Het parcours is niet heel veel zwaarder dan vorige jaren, maar de grindwegen spelen zeker een rol. Er zal op een andere manier gekoerst worden en de renners zullen de koers anders benaderen. Het parcours is wel minder lang dan in vorige edities en de hellingen volgen mekaar snel op", heeft sportief directeur Frederik Willems zijn huiswerk gemaakt.

Willems verklaart ook de aparte tactische plannen van Lotto voor deze wedstrijd. "We zullen onze strategie verder bekijken als de definitieve startlijst bekend is. Zo kunnen we zien welke ploegen met pure sprinters komen en welke meer op hun aanvallers gokken."

WEDSTRIJD MEE KLEUREN

Lotto Soudal kan zelf verschillende renners naar voren schuiven. "Met jongens als Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Jelle Wallays kunnen we aanvallend koersen. Benoot maakt deel uit van de selectie omdat hij iemand is die dit type wedstrijden mee kan kleuren. Komt het neer op een sprint, dan zetten we natuurlijk alles op André Greipel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties