Dylan Teuns knap derde in Giro dell' Emilia, ploegmaat kan zegevieren

De Marchi wint Giro dell' Emilia met Teuns als knappe derde

Dylan Teuns knap derde in Giro dell' Emilia, ploegmaat kan zegevieren
Foto: © photonews

Met de Giro dell' Emilia stond er een pittige eendagswedstrijd op het programma in Italië. Ook Dylan Teuns had er zijn zinnen op gezet en maakte een sterke indruk. Hij toonde zich ook een voorbeeldige ploegmaat voor de Italiaan De Marchi, die als winnaar over de streep reed.

Bij het ingaan van de finale hadden enkele sterke renners de sprong gemaakt en genoten ze een kleine voorsprong op het peloton. De Marchi was alleen voorop. Achter hem volgden Mohoric, Power en Martinez. Davies, Geniez en Rosa koersten ook nog niet op een al te grote achterstand.

MOHORIC DE COMEBACK-KID

Eens ze aan het klimmen gingen, liepen de verschillen natuurlijk wel op. Alexandre Geniez van AG2R schoot nog naar voren. In de finale werd hij toch weer ingelopen en De Marchi reed ook nog altijd voor hem uit. Mohoric gaf zich ook niet te kennen. Bergop moest de Sloveniër telkens lossen, maar in de afdalingen kon hij terrein goedmaken.

Bij het beginnen van de slotklim was Brambilla bij Mohoric gekomen. De ex-renner van Quick-Step kreeg net dan een probleem. Beiden werden teruggegrepen door een elitegroepje. Dat naderde in de slotkilometers op de koploper.

DE MARCHI HOUDT URAN AF

Woods versnelde nog, maar Teuns kleefde aan zijn wiel. Uran kletste wel nog weg van de andere favorieten. Dat mocht voor hem niet meer baten, want De Marchi bleef buiten schot. Teuns kaapte nog de derde plaats weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties