Fenomeen Remco Evenepoel reageert op 'kritiek' van Tom Boonen: "Bewust wél gedaan in aanloop naar WK"

Redactie
| 3 reacties
Fenomeen Remco Evenepoel reageert op 'kritiek' van Tom Boonen: "Bewust wél gedaan in aanloop naar WK"
Foto: © photonews

In Extra Time Koers noemde Tom Boonen fenomeen Remco Evenepoel 'een uitzonderlijk talent'. Toch gaf één van de beste Belgische renners na de eeuwwisseling ook puntjes van kritiek.

Zo vond Boonen dat Evenepoel nog niet wist wat koerstactiek was, omdat hij nog nooit écht in een peloton heeft gekoerst. "Wat Tom zegt, is absoluut waar", vertelt Evenepoel in Het Nieuwsblad. "Om te winnen, heb ik nog niet veel moeten koersen in de strikte zin van het woord. Maar in Lunigiani, in de aanloop naar het WK, heb ik dat bewust wél gedaan."

"Daar ben ik in de eerste rit heel lang bij de eerste twintig blijven zitten en heb ik gewonnen in de sprint. En op de tweede dag heb ik speciaal gewacht op de laatste twee kilometer om te gaan. Ik wilde weten of ik kon ontploffen op de slotklim. 'Pa, met hoeveel seconden heb ik daar nog gewonnen? Twaalf, dertien?' Dat was in ieder geval koersen volgens het scenario van de profs. En dat is ook gelukt", klinkt het. 

Gevormd of opgebrand zijn? 

Boonen zei ook dat Evenepoel de komende twee seizoenen enerzijds verbrand of anderzijds gevormd zal worden bij Quick-Step Floors. "Hoe ik dat wil aanpakken? Door mezelf goed blijven verzorgen. Meteen na dit seizoen al. Ik doe nu nog de kermiskoers in Heestert en de Chrono des Nations. Zo kan ik een keer de regenboogtrui tonen in een wegrit en een tijdrit."

"Maar daarna is het rust. Ik zal vroeg klaar moeten zijn. Het is voorlopig de bedoeling om meteen te beginnen in Argentinië. Daarna vlieg ik door naar Oro y Paz in Colombia", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties