Nog progressie mogelijk bij Mathieu van der Poel: "Gevoel is nog niet zoals het moet zijn"

Nog progressie mogelijk bij Mathieu van der Poel: "Gevoel is nog niet zoals het moet zijn"
Foto: © photonews

Eigenlijk had er niemand aan getwijfeld, maar Mathieu van der Poel stond er toch maar weer meteen op zijn eerste afspraak van het veldritseizoen. De eerste overwinning is binnen. Toch wil van der Poel in de toekomst nog een stuk beter voor de dag komen. Dat belooft.

Zo snel een zege meepikken, is natuurlijk altijd meegenomen. "Ik ben blij met de overwinning. Het gevoel is wel nog niet wat het moet zijn, zoals verwacht. Het was wel genoeg om mee te doen", trapte van der Poel een open deur in.

Als echte perfectionist vond hij dus toch dat hij nog niet top was. "Het ging wel om te versnellen, maar ik had het lastig om die kleine voorsprong te verdedigen. De voorsprong uitbreiden ging zeker niet, dan ga je op dit parcours fouten maken. Ik wilde vooral die acht à tien seconden houden."

VEEL GOEDMAKEN

Het moment waarop hij door de zandbak reed, was achteraf gezien bepalend. Nu is het op naar Ronse. "Ik was bang om mezelf tegen te komen. Mentaal weet ik wel dat ik door die zandstrook kan rijden. In Ronse is het een heel ander rondje. Hier kon ik op techniek nog veel goedmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties