Remco Evenepoel over GOAT-gebaar op WK: "Je moet het verhaal erachter kennen om het juist in te schatten"

Redactie
| 7 reacties
Remco Evenepoel over GOAT-gebaar op WK: "Je moet het verhaal erachter kennen om het juist in te schatten"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel kroonde zich ruim een week geleden tot wereldkampioen bij de junioren. In de laatste kilometers vierde hij zijn triomf al uitbundig, door onder meer het 'GOAT'-gebaar te maken. Maar dat was volgens de Vlaams-Brabander zeker niet arrogant bedoeld.

Evenepoel maakte in de laatste hectometers van het WK het gebaar van de GOAT (Greatest Of All Time, red.), maar dat was afgesproken met een goede vriend. "Dat hadden we weken op voorhand afgesproken", legt Evenepoel uit in HNB. "Als je alleen aankomt, moet je het geitensikje-gebaar maken voor de camera. Tof als je dat dan ook echt kan doen."

Valverde wél

Sommigen vonden het overmoedig of zelfs arrogant. "Dat kan. Maar je moet het verhaal erachter kennen om het juist in te schatten", vervolgt de renner uit Schepdaal. "Het was echt niet meer dan een grapje. Ik weet dat ik bijlange nog niet de GOAT ben. Wat Valverde gepresteerd heeft op het WK… Die hoort wel bij de grootsten aller tijden."

"Ik weet dat dingen soms anders kunnen overkomen dan hoe ik ze bedoel en dat ik daar attent voor moet zijn. Maar anderzijds weet ik ook wie ik ben, mijn entourage weet ook wie ik ben. Negatieve reacties komen vaak van mensen die me nooit hebben ontmoet. Daar trek ik mij niet te veel van aan", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties