Wout van Aert eerlijk na cross in Meulebeke: "Als je dat kunt, toon je dat je de beste bent"

Wout van Aert eerlijk na cross in Meulebeke: "Als je dat kunt, toon je dat je de beste bent"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert toonde voor het eerst zijn nieuwe sponsors voor de Berencross in Meulebeke. Niet voor het eerst in dit weliswaar nog maar pas begonnen veldritseizoen, moest hij vrede nemen met de tweede plaats. Toch hield van Aert een goed gevoel over aan de wedstrijd.

"Ik heb een constante wedstrijd kunnen rijden", vond van Aert. "Dat was mij in de twee crossen in Amerika niet gelukt. Daar ben ik al tevreden mee. Het is stap voor stap. Ik heb blijkbaar even tijd nodig om helemaal op punt te komen."

RISICO NEMEN

Dat wil niet zeggen dat hij tegenwoordig met een andere ambitie op de fiets zit. "Het is de bedoeling om Mathieu op termijn te kunnen kloppen. Dan neem ik maar het risico om een paar mannen in mijn wiel mee te nemen en een uur vol gas te rijden. Dat is beter dan voor de tweede plaats te rijden."

Van Aert gaf wel eerlijk toe dat hij in Meulebeke zijn meerdere moest erkennen in zijn eeuwige concurrent. "Mathieu was zeker de betere. Het was straf dat hij zo door die zandstrook kon rijden. Als je dat kunt, toon je dat je de beste bent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties