Belgen niet te spreken over Parijs-Tours: "Wij zijn geen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert"

Redactie
| 10 reacties
Belgen niet te spreken over Parijs-Tours: "Wij zijn geen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wijzigingen in het parcours in een vernieuwde Parijs-Tours konden maar op weinig enthousiasme rekenen bij heel wat (Belgische) renners. Naast Philippe Gilbert deed ook nummer 4 Oliver Naesen na afloop zijn beklag.

Naesen haalde het in de sprint van een achtervolgende groep met heel wat Belgen en eindigde zo als 4e. "De top 5 is altijd positief", citeert HNB de ex-Belgische kampioen. "Ik rijd nog een goede sprint en word vierde. Dat wil zeggen dat je nog iets in de benen hebt op het einde. Ik had niet mijn beste benen van dit seizoen, maar goed, ik word nog vierde en daar kan ik mee leven."

Geen Wout of Mathieu

Er was heel wat te doen over de 9 grindstroken in de vernieuwde Parijs-Tours. "Voor mij was dit een beetje overdreven. We zijn geen Mathieu van der Poel of Wout Van Aert, we zijn geen veldrijders", was de renner van AG2R-La Mondiale streng. "Dit was al een mooi parcours, een schone koers waar ofwel de sprinters hun kans konden gaan of aanvallers."

"Niet elke koers moet een Tro Bro Leon worden. Er lagen echt grote keien en ik gleed voortdurend uit. Het was misschien mooi op tv om naar te kijken, maar niet echt fijn om voor ons over te koersen. Het is goed dat ze het eens geprobeerd hebben, maar wij zijn geen veldrijders, dat hoeft niet echt", aldus Naesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties