Best verrassend: Peter Sagan denkt na over debuut in 'La Doyenne' en wil (eindelijk) scoren in 'La Primavera'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Best verrassend: Peter Sagan denkt na over debuut in 'La Doyenne' en wil (eindelijk) scoren in 'La Primavera'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen vierde wereldtitel op rij voor Peter Sagan, maar niet getreurd, want de Slovaak van BORA-hansgrohe lijkt zijn pijlen al op 2019 te richten. Sagan denkt er zelfs aan om zijn kans te wagen in Luik-Bastenaken-Luik.

De Amstel Gold Race en Waalse Pijl zijn geen vreemd terrein voor Peter Sagan, maar de drievoudige wereldkampioen op de weg nam nog nooit deel aan Luik-Bastenaken-Luik. Daar kan in 2019 wel eens verandering in komen. "Misschien, misschien", houdt Sagan de boot nog even af bij Cyclingnews. "We weten het nog niet omdat we pas tijdens het seizoen zullen beslissen over deelname."

La Primavera

"Ik heb nog nooit op dat soort parcours gewonnen en ik denk dat het heel zwaar zal worden om het van Milaan-Sanremo tot Luik te rekken. Maar we zien nog wel", aldus Sagan. Op de vraag welke klassieker hij volgend jaar graag wil winnen, was het antwoord duidelijk. "Sanremo", om vervolgens nog aan te vullen met: "En graag nog eens de Ronde van Vlaanderen en Roubaix."

Sagan kon nog nooit winnen in 'La Primavera', maar eindigde wel al 6 van zijn 7 deelnames in de top 10. Vorig seizoen stond hij op de rand van de zege, maar toen bleek Michal Kwiatkowski iets sneller in de sprint. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties