Emotionele Terpstra na laatste koers voor Quick-Step Floors: "Deze ploeg ga ik nooit vergeten, de wil om te winnen is nergens zo aanwezig als hier"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Emotionele Terpstra na laatste koers voor Quick-Step Floors: "Deze ploeg ga ik nooit vergeten, de wil om te winnen is nergens zo aanwezig als hier"
Foto: © photonews

Na 8 seizoenen trouwe dienst in de ploeg van Patrick Lefevere heeft de Nederlander Niki Terpstra zondag zijn allerlaatste koers voor Quick-Step Floors gereden. Hij sloot het hoofdstuk bij de Belgische WoldTour-ploeg af met een tweede plek in Parijs-Tours.

Na afloop van de koers haalde Terpstra al uit naar Benoit Cosnefroy, de Fransman van AG2R-La Mondiale die niet wilde meewerken in de vlucht. "Ik wilde deze koers graag winnen om in stijl te eindigen bij de ploeg", vertelde de Nederlander na afloop bij zijn team. "Ik werkte goed samen met Kragh Andersen, maar Cosnefroy zorgde voor verwarring door niet zijn deel van het werk te doen."

"Toen Andersen versnelde, twijfelde ik even. Hij pakte snel een ruime voorsprong en stelde de zege veilig. Ik ben blij met een nieuwe podiumplaats na een zware koers", klinkt het. 

"Het seizoen was fantastisch, met de wereldtitel ploegentijdrit als een prachtig slot van dit wielerhoofdstuk dat ik sinds 2011 schreef"

Terpstra heeft er een topseizoen opzitten, met onder meer winst in de E3 Prijs en de Ronde van Vlaanderen. "Het seizoen was fantastisch, met de wereldtitel ploegentijdrit als een prachtig slot van dit wielerhoofdstuk dat ik sinds 2011 schreef voor Quick-Step Floors. Ik ga de geweldige sfeer, mijn ploegmaats en stafleden missen."

"Er is een speciale en unieke sfeer in de ploeg, de wil om te winnen is nergens zo erg aanwezig als hier. Ik heb van de omgeving genoten, ik kon er relaxed blijven en focussen op datgene dat ik het liefste doe. Het is een ploeg die ik nooit ga vergeten", besloot een emotionele Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties