Geen zege voor Niki Terpstra in afscheidskoers voor Quick-Step Floors, wél een sneer richting Franse collega

Redactie
| 19 reacties
Geen zege voor Niki Terpstra in afscheidskoers voor Quick-Step Floors, wél een sneer richting Franse collega
Foto: © photonews

Niki Terpstra kon na 8 seizoenen in dienst bij Quick-Step de ploeg geen afscheidscadeau geven in Parijs-Tours. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen van dit jaar werd tweede, na Soren Kragh Andersen.

Terpstra was echter vooral gefocust op medevluchter Benoit Cosnefroy, van wie hij de sprint voor de 2e plek won. "Ik snapte niet waarom hij niet zijn deel van het werk wilde doen", vertelde Terpstra na afloop bij Het Nieuwsblad. "Ik zei hem doorlopend dat we toch voor de zege konden gaan. 'Er komen er achterop', zei hij (ploegmaat Oliver Naesen, red.). Maar als je vooraan rijdt, komen er altijd achteraan, ja toch?"

Kragh Andersen was de derde hond, zoals het spreekwoord luidt, en ging met de overwinning aan de haal. "Kragh Andersen ging op het goede moment na die stroken", aldus de Nederlander. "Ik dacht: 'nu gaat die jonge Fransman toch wel reageren, zeker?' Maar dat deed hij veel te laat. En dan zei hij dat hij moe was, maar hij kon wel op alles reageren."

"Nou moe, uiteindelijk hebben we het nog geprobeerd, maar het is niet gelukt", zei Terpstra, die met een overtuigende sprint nog tweede werd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties