Heel wat kritiek, maar ook één Belg tevreden met nieuwe Parijs-Tours: "Dit is een mooie keuze die ze gemaakt hebben"

Redactie
| 3 reacties
Heel wat kritiek, maar ook één Belg tevreden met nieuwe Parijs-Tours: "Dit is een mooie keuze die ze gemaakt hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat landgenoten klaagden over het vernieuwde parcours van Parijs-Tours, maar daar hoorde Sep Vanmarcke (EF-Drapac) niet bij. De nummer 7 van zondag reed met ander materiaal dan de meeste renners en reed dan ook niet lek.

Vanmarcke reed een attente wedstrijd, maar miste de boot toen Terpstra en Andersen vertrokken. "Al bij al ben ik nog verrast over mijn prestatie vandaag", vertelde Vanmarcke. "Ik sukkelde wat met ziekte de voorbije weken en trainde niet al te veel, dus mijn verwachtingen lagen hier niet echt hoog. Ik was hier beter dan ik had gedacht."

De organisatie voerde heel wat wijzigingen door in het parcours. "Ik zou het niet echt vergelijken met een Vlaamse klassieker, het heeft meer weg van Parijs-Roubaix, de grindstroken zijn echt even lastig, en dan heb je ook nog de korte hellingen, een beetje zoals in Vlaamse koersen. Het was echt wel een zware koers, maar ik vond het plezant. Van mij mag dit wel, dit is een mooie keuze die ze gemaakt hebben."

'Niet lek gereden'

Maar er waren ook heel wat renners (en managers) in het andere kamp die vonden dat dit 'not done' was. "Bij de meeste renners die lek rijden gebeurt dat wellicht door hun bandenkeuze. Ik reed niet lek, want wij hebben met de ploeg gekozen voor dikkere profielen."

"Dat is niet comfortabel de eerste 160 kilometer, maar wel veiliger op de grindstroken, dus je mag het niet alleen op de grindstroken steken, het heeft ook te maken met de materiaalkeuze", besluit de West-Vlaming. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties