Na een jaar vol tegenslag nog meer slecht nieuws voor Wanty-Groupe Gobert-renner Bart De Clercq

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Na een jaar vol tegenslag nog meer slecht nieuws voor Wanty-Groupe Gobert-renner Bart De Clercq
Foto: © photonews

Bart De Clercq moest dit seizoen één van de speerpunten van Wanty-Groupe Gobert worden, maar een zware valpartij in januari besliste daar anders over. Na maanden op de sukkel te zijn heeft De Clercq laten weten dat hij een nieuwe heup moet krijgen.

De Clercq ging al onder het mes voor zijn heupblessure, maar is nog steeds niet de oude. In juni hoopten de dokters met stamcellen uit het beenberg de heup op natuurlijke wijze te laten herstellen, maar maanden later bleek dat er geen vooruitgang werd geboekt. 

Prothese

De enige optie die nog overblijft is dus een heupprothese. Volgende dinsdag (16 oktober) krijgt de onfortuinlijke renner en levenspartner van Sofie De Vuyst een nieuwe heup. 

"De laatste maanden hebben we alles gedaan om mijn heup te redden na een zware valpartij in januari", vertelt De Clercq. "Spijtig genoeg is een nieuwe heup de enige oplossing die mogelijk is om volledig te herstellen. Dat houdt in dat ik volgende week opnieuw onder het mes moet, maar ik zal terugvechten om opnieuw in het peloton te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties