Ook wedstrijdorganisatie reageert na gecontesteerde Parijs-Tours: "Interessante toevoegingen, maar sommige stukken op het randje"

Redactie
| 8 reacties
Ook wedstrijdorganisatie reageert na gecontesteerde Parijs-Tours: "Interessante toevoegingen, maar sommige stukken op het randje"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere, Philippe Gilbert, Yves Lampaert, Oliver Naesen en heel wat andere renners waren niet te spreken over de parcourswijziging in Parijs-Tours. Ook wedstrijddirecteur Thierry Gouvenou reageerde al.

In de vernieuwde Parijs-Tours waren negen grindstroken. En dat was niet naar de zin van veel renners en onder andere teammanager Patrick Lefevere (Quick-Step Floors). Gouvenou en co zijn reageren na de wedstrijd van zondag, maar beraden zich over het feit of ze in 2019 opnieuw enkele aanpassingen zullen doen. 

'Té veel grindstroken'

"Op sommige stukken was het op het randje", citeert Het Nieuwsblad Gouvenou. "Ik ben tevreden met het koersverloop, maar ben me ook bewust van de rol die de lekke banden gespeeld hebben. Er waren misschien wat te veel grindstroken. Dat gaan we bijstellen."

Al vond de Fransman dus ook dat er positieve elementen waren. "Met de grindstroken hebben we wel iets interessants toegevoegd", benadrukte Gouvenou. "We hebben Parijs-Tours zo een punchy karakter gegeven. Ik heb in dit opzicht vandaag heel veel positieve boodschappen gekregen"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties