Deceuninck is de nieuwe grote naam in de wielerwereld

Deceuninck is de nieuwe grote naam in de wielerwereld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het goede nieuws dat Patrick Lefevere te melden had, was zoals te verwachten de aankondiging van een nieuwe hoofdsponsor. Het team dat onder zijn leiding staat, zal voortaan door het leven gaan als Deceuninck-Quick.Step. Gezien de sterkte van de ploeg, zal Deceuninck heel wat faam vergaren.

Het bedrijf dat de toekomst van de wielerformatie verzekert, is een beursgenoteerde multinational die pvc-profielen maakt voor ramen en deuren. Het heeft vestigingen in twaalf landen. Deceuninck gaat een engagement aan voor de lange termijn. Het nieuws over de nieuwe hoofdsponsor komt niets te vroeg. Zdenek Bakala, de eigenaar van de ploeg, zet de sponsoring immers stop in 2019.

Lefevere heeft zijn zoektocht dus net op tijd succesvol afgerond. "Ik zal niet zeggen dat mijn ijdelheid niet is gestreeld. Er is stress van mij afgevallen. We zijn zes jaar op rij de meest succesvolle ploeg. Op dat elan kunnen we nu verder gaan. We hebben lopende overeenkomsten met onze huidige sponsors. Nu komt Deceuninck daarbij. Ze weten dat je niet voor twee jaar in dat verhaal moet stappen."

Mas niet naar Astana

Het gevolg is dat Gaviria wellicht en Mas met zekerheid aan boord blijven. "Wat nu is gezegd over Gaviria en Mas is helemaal niet waar. Mas gaat niet naar Astana. Over Gaviria is het laatste woord nog niet gezegd. Jhonatan Narvaez gaat wel weg, naar Team Sky. Tenminste: als die het geld op mijn rekening storten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties