Lotto Soudal duidt twee kopmannen aan voor Lombardije, maar moet het wel zonder Jelle Vanendert doen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal duidt twee kopmannen aan voor Lombardije, maar moet het wel zonder Jelle Vanendert doen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen staan er nog enkele mooie Italiaanse eendagskoersen op de agenda, maar het is natuurlijk vooral uitkijken naar zaterdag voor de Ronde van Lombardije. Bij Lotto Soudal delen twee renners het kopmanschap.

Tiesj Benoot en Tim Wellens krijgen zaterdag een beschermde status bij Lotto Soudal. "Tim en Tiesj zullen de benen zeker nog eens willen testen op de slotklim in Milaan-Turijn (woensdag, red.)", vertelt ploegleider Bart Leysen. "Ik hoop dat zij zaterdag een heel goede dag hebben. Er is zaterdag kans op regen en dat zou in ons voordeel kunnen spelen. "

"Tim werd al eens vierde in Lombardije en is ondertussen enkele jaren ouder en meer ervaren, dus hij is zeker in staat om een topresultaat neer te zetten. Hetzelfde geldt voor Tiesj. Hij had een slechte dag op het WK, maar reed de week voordien een sterke Eurométropole Tour en die conditie kan niet verdwenen zijn. Dat bewees hij zondag alvast in Parijs-Tours", aldus de Lotto Soudal-ploegleider. 

Jelle Vanendert is er komende zaterdag niet bij. De Limburger kampt met griep en wordt in de selectie vervangen door de jonge Brit James Shaw. 

Selectie Lotto Soudal voor de Ronde van Lombardije: Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, James Shaw en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties