Ondanks valpartij Gaviria pakt Quick-Step toch zeventigste overwinning

Ondanks valpartij Gaviria pakt Quick-Step toch zeventigste overwinning
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een dag na de voorstelling met een minuut stilte voor Jimmy Duquennoy is de Ronde van Turkije echt op gang gekomen met een etappe van en naar Konya. Bij Quick-Step hadden ze die rit met stip aangeduid. Gaviria kwam helaas ten val, maar Richeze sprintte net als in San Juan wel naar de overwinning.

Er was wel wat klimwerk in het Turkse binnenland, maar de laatste helling lag ver van de aankomst. Een sprint lag dus toch in de lijn van de verwachtingen. Een vijftal renners zetten volop in op de ontsnapping. Kenneth Van Rooy van Sport Vlaanderen-Baloise was er daar één van. Onze landgenoot kreeg Txoperena, Barrenetxea, Samli en Sessler mee. Hun voorsprong bedroeg na 60 kilometer twee minuten.

In de achtervolging leverde vooral Juraj Sagan veel werk. Het verschil tussen de leiders en het peloton ging geleidelijk aan naar beneden. Op dertien kilometer van de finish was het liedje van de vijf uitgezongen.

RICHEZE NEEMT ROL GAVIRIA OVER

In de slotkilometers werden de sprinters naar voren gepiloteerd. Dikke pech was er voor Gaviria, want de kopman van Quick-Step kwam ten val en het zag er erg uit. De Colombiaan kroop hierna toch weer op de fiets. Intussen kregen anderen de kans om voor de overwinning te gaan. De zege was alsnog voor Quick-Step Floors, want Richeze vloerde Bennett en zorgde zo voor nummer zeventig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties