Kunstheup, maar toch geen 'fin de carrière': "Landis koerste ook met een heupprothese"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties

Bart De Clercq wil terugknokken na zijn operatie

Kunstheup, maar toch geen 'fin de carrière': "Landis koerste ook met een heupprothese"
Foto: © photonews

Een grotere pechvogel dan Bart De Clercq vinden in het huidige peloton is een hele opgave. De renner van Wanty-Groupe Gobert moet al voor de derde keer dit seizoen onder het mes. Maar de moed opgeven, doet hij niet.

Hij kon dit seizoen geen enkele wedstrijdkilometer afwerken bij zijn nieuw team, maar fysiek valt het nog mee. Mentaal, dat is iets anders. “Er waren momenten van wanhoop bij. Dat het door je hoofd flitst: wat voor zin heeft het allemaal? Zou ik niet beter stoppen? Zeker als je je collega's ziet koersen op tv. Daar had ik tussen moeten rijden, die gedachte", aldus De Clercq in Het Nieuwsblad.

Ik wil niet dat zo'n onnozele val het einde van mijn carrière betekent

"Los van mijn persoonlijke miserie zat ik ook met een slecht gevoel tegenover de ploeg. Die had moeite gedaan om mij aan te trekken en plots zaten ze met een renner die een heel jaar lang geen koers heeft kunnen rijden. Vervelend. Uiteindelijk draai je toch die knop om. Je wil niet dat zo'n onnozele val het einde van je carrière betekent. Ik toch niet.”

Maar zal hij met een kunstheup zijn niveau nog halen? “De dokters zeggen allemaal van wel. Mocht ik een voetballer of afstandsloper zijn, het zou heel anders zijn. Maar een wielrenner kan ook met een kunstheup nog op ­topniveau presteren. Zeggen ze. Ik ben positief. Er zijn voorgaanden. Floyd Landis heeft ook gekoerst met een heupprothese. Plus: de nasleep van een kunstheup is beperkt. Een week na de operatie zou ik alweer op de hometrainer mogen zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties