Ook in andere continenten zitten ze niet stil, krijgen we in 2025 Chinese Tourwinnaar?

Tim Kay wil Chinees superteam bouwen

Ook in andere continenten zitten ze niet stil, krijgen we in 2025 Chinese Tourwinnaar?
Foto: © photonews

Het wielrennen blijft toch voor een groot stuk een Europese specialiteit. Er zijn natuurlijk ook heel wat sterke renners uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië... De inbreng uit Azië is veel minder, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Er is een Chinees superteam in de maak.

Voorlopig is Meiyin Wang van Bahrein-Merida de enige Chinese renner in een WorldTour-ploeg. Het Chinese wielrennen heeft dus een ferme inhaalbeweging te maken. Initiatiefnemer Tim Kay wil er zijn schouders onder zetten.

Hij staat aan de wieg van het Global Cycling Project en wil de grootste professionele wielerploeg ter wereld oprichten. Eén grote sponsor uit China zou voor het volledige budget moeten instaan. In 2020 wil Kay een WorldTour-licentie. Vijf jaar later moet een Chinese renner dan de Ronde van Frankrijk winnen.

ZAKENMODEL

Kay maakt zich sterk met zijn ploeg ook geld te kunnen verdienen. Zo wil hij over heel China hotels uit de grond stampen met wielrennen als thema. Met zo'n zakenmodel wil Kay op lange termijn vermijden om zoals vele wielerteams qua inkomsten grotendeels afhankelijk te zijn van sponsoring.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties