Advies voor Wout Van Aert: "Misschien moet hij nog eens aankloppen bij Niels Albert?"
Redactie
| 15 reacties

Michel Wuyts vindt dat Wout Van Aert best nog eens aanklopt bij Niels Albert

Advies voor Wout Van Aert: "Misschien moet hij nog eens aankloppen bij Niels Albert?"
Foto: © photonews

Tweede plaatsen in Geraardsbergen, Waterloo, Iowa, Meulebeke en Ronse. Maar nog steeds geen zege voor Wout Van Aert. Michel Wuyts denkt dat de 'Grote Twee' dit seizoen dichter bij elkaar zullen liggen, maar denkt dat de hulp van Niels Albert inroepen geen kwaad kan voor de wereldkampioen.

Van Aert is heel wat beter dan vorig seizoen aan het nieuwe seizoen gestart. Toen deed in Amerika zelfs niet mee voor het podium. "Los van zijn troubles heeft hij een hele goeie voorbereiding achter de rug", vertelt Wuyts bij Sporza. "Na het Europees kampioenschap op de weg heeft hij zich goed op tijd gefocust op het veldrijden. Met een hoogtestage erbovenop is hij het seizoen ingegaan met een brede basis."

"In de openingscross in Geraardsbergen heeft Van Aert me gecharmeerd. Een keer of 7 knalde hij er met volle snelheid de Kapelmuur op. Dat heb ik er nog niet te veel zien doen. Hij kan het dit seizoen nog niet afmaken met die ene finale versnelling, dat is louter en allen het gevolg van die muizenissen in zijn hoofd. Ook in de VS moet hij op onmogelijke uren aan die zaak gedacht hebben. Dat steek je niet zomaar weg."

"Albert is de tegenpool van Van Aert" - Michel Wuyts

Al zijn er wel nieuwe sponsors aan boord en lijkt de rust teruggekeerd. "De muizenissen zijn tijdelijk weg, maar richting het voorjaar zullen die wel weer opduiken. Eind november of begin december moet Wout van Aert het verdict van de rechtszaak kennen. Die duidelijkheid en die rust heeft hij nodig om naar de kampioenschappen toe te leven en om zich voor te bereiden op de lentecampagne op de weg."

Henk Van Aert is momenteel de ploegleider van dienst. "Zijn vader vervult nu de rol van ploegleider, maar misschien moet hij nog eens aankloppen bij Niels Albert met de vraag: 'Wil jij nog eens inspringen?' Dat kan Van Aert wel gebruiken, denk ik. Albert is de tegenpool van Van Aert. Hij kan beter relativeren en de voormalige wereldkampioen kan voor interne rust zorgen", besluit Wuyts. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

16/02/2019 Noordzeecross
17/02/2019 Vestigingscross
20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/02/2019 Noordzeecross
17/02/2019 Vestigingscross
20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven

Nieuwste reacties