Dubbelslag voor Astana in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dubbelslag voor Astana in de koninginnenrit van de Ronde van Turkije
Foto: © photonews

De koninginnenrit in de Ronde van Turkije is gewonnen door de Kazak Alexey Lutsenko. De Astana-renner was bergop de beste in de vierde etappe. Lutsenko is bovendien ook de nieuwe leider in het algemene klassement.

Iljo Keisse beleefde enkele jaren geleden één van zijn mooiste triomfen ooit door uit de greep van het peloton te blijven en een rit te winnen. Het inspireerde de harde werker van Quick-Step Floors om in de vlucht van de dag te zitten. Hij kreeg het gezelschap van onder meer voormalig Belgisch kampioen Preben Van Hecke. 

Op 20 kilometer van de streep bedroeg de voorsprong van de overgebleven vluchters nog amper 40". De koplopers waren dus een vogel voor de kat, zeker omdat de slotklim naar Selçuk nog moest komen. De jonge Vervaeke probeerde het tevergeefs op die slotklim, maar moest genoegen nemen met een plek in de top 20 van de rit. 

Ulissi wilde net als vorig jaar de koninginnenrit winnen, maar een sterke Lutsenko ging nog op en over de Italiaan. De Astana-renner pakte de de zege en is meteen ook de nieuwe leider in het klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties