Voorbeschouwing: kan Alejandro Valverde zijn regenboogtrui laten schitteren in laatste klassieker van het seizoen?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Alejandro Valverde kan regenboogtrui tonen in de Ronde van Lombarijde

Voorbeschouwing: kan Alejandro Valverde zijn regenboogtrui laten schitteren in laatste klassieker van het seizoen?
Foto: © photonews

Het wielerseizoen loopt stilletjes aan op zijn einde. Er wordt nog in Azië gekoerst, maar met de Ronde van Lombardije wordt het Europese seizoen afgesloten. Een voorbeschouwing op de laatste klassieker van het seizoen.

De Ronde van Lombardije is één van de 5 Monumenten en traditioneel ook de grote afsluiter van het wielerseizoen. Terwijl Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik allemaal in het voorjaar plaatsvinden, is Lombardije de enige najaarsklassieker. En dat in een periode waarin veel renners al toe zijn aan vakantie en de batterijen voor 2019 willen opladen.

Maar natuurlijk zijn er nog heel wat renners happig om deze prestigieuze wedstrijd tussen Bergamo en Como op hun naam te schrijven. De renners moeten 241 lastige kilometers overbruggen op praktisch hetzelfde parcours als vorig jaar. Met dus ook nog steeds de Muro di Sormano, waar Laurens De Plus en Jan Bakelants in de afdaling zware verwondingen opliepen na een val in een ravijn. 

Geen Alaphilippe

Wat de favorieten betreft, zijn de meeste renners op de afspraak voor Lombardije. Alleen Julian Alaphilippe besloot na een loodzwaar najaar al vroegtijdig een punt achter zijn seizoen te zetten. Grote favoriet voor winst is Alejandro Valverde, de kersverse wereldkampioen van Innsbruck, die voor het eerst het zegegebaar kan maken in de regenboogtrui. 

Maar de concurrentie is uiteraard groot. Thibaut Pinot verkeert in goede doen en tankte enkele dagen geleden vertrouwen met winst in Milaan-Turijn. Op het WK toonde Romain Bardet ook weer dat hij in de laatste weken van het seizoen nog over goede benen beschikt.

Michael Woods (EF-Drapac) verraste met brons op het WK en zette daarvoor ook al een goede prestatie neer in de Vuelta. De Canadees maakte echt een doel van Lombardije. Simon Yates won diezelfde Vuelta, maar staat minder bekend als een echte killer in de klassiekers. Gianni Moscon is dan weer dé hoop van de thuisnatie en verteerde zijn 5 weken schorsing duidelijk goed. Het 'enfant terrible' van het peloton heeft er nog zin in. 

Verder zijn er heel wat renners die in aanmerking kwamen voor één ster. De jonge Enric Mas kan zijn goede najaarsvorm verzilveren, terwijl ook het parcours iets is voor Dan Martin, Rigoberto Uran en Primoz Roglic. Bauke Mollema rijdt een dijk van een najaar en is ongetwijfeld ook tussen Bergamo en Como op de afspraak. 

De Belgen

Bij de Belgen is het vooral uitkijken naar Tim Wellens - er wordt mogelijk regen verwacht - en Dylan Teuns. Die laatste heeft in het najaar een patent op ereplaatsen en kon dit seizoen het zegegebaar nog niet maken. Het is echter afwachten of Teuns zich nog één laatste keer kan opladen voor Lombardije. 

Ook Ben Hermans, de beste Belg op het WK in Innsbruck, verkeert in goede doen en kan mits een goede dag wel eens meedoen voor een plek in de top 10. Hetzelfde geldt voor Pieter Serry (Quick-Step Floors), die in 2013 al eens bij de eerste 10 renners finishte in het laatste Monument van het seizoen. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor Lombardije:

**** Alejandro Valverde
*** Thibaut Pinot - Romain Bardet
** Michael Woods - Simon Yates - Gianni Moscon
* Tim Wellens - Bauke Mollema - Enric Mas - Dan Martin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties