Niels Albert: "In bepaalde crossen zouden Mathieu en Wout me toch geen angst inboezemen"

Redactie
| 22 reacties
Niels Albert: "In bepaalde crossen zouden Mathieu en Wout me toch geen angst inboezemen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Niels Albert kwam er enkele jaren geleden een pijnlijk afscheid van het veldrijden na hartproblemen die aan het licht kwamen. De ex-veldrijder uit Tremelo ging daarna door een moeilijke periode, maar is nu opnieuw gelukkig.

Albert had het niet makkelijk met zijn afscheid van het veldrijden. "Tuurlijk mijmer ik nog wel eens over wat had kunnen zijn", vertelt hij in HLN. "Eerlijk: er gaat geen dag voorbij zonder dat ik er aan denk. En mezelf de vraag stel: 'wat als?' Wat als ik nu nog actief zou zijn? En deel zou uitmaken van het veldritpeloton?"

Hors catégorie

Natuurlijk beseft de ex-wereldkampioen dat Van Aert en van der Poel twee absolute toppers zijn. "Wout en Mathieu zijn 'hors catégorie'. Maar in bepaalde crossen zouden ze me toch geen angst inboezemen. Ook tegen jongens als Vanthourenhout en Sweeck heb ik nooit het onderspit moeten delven."

"Ik denk dus dat ik nog wel mijn ding zou kunnen doen. Dat gevoel van 'ik kon er zelf tussenfietsen' zal pas wegebben als mijn generatie - de dertigplussers - er definitief uit is. En enkel nog de jonge garde overblijft", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties