Niels Albert over situatie van ex-pupil Wout Van Aert: "Ik denk dat Wout op een bepaald moment bang is geworden"
Redactie
| 3 reacties

Niels Albert snapt de keuze van Wout Van Aert ergens wel om zijn contract te verbreken

Niels Albert over situatie van ex-pupil Wout Van Aert: "Ik denk dat Wout op een bepaald moment bang is geworden"
Foto: © photonews

Niels Albert is al enkele weken niet langer de coach en mentor van Wout Van Aert, maar de huidige wereldkampioen veldrijden kan nog steeds bij de Vlaams-Brabander terecht voor raad en advies. Zeker in deze periode is dat geen overbodige luxe.

Van Aert heeft nog steeds contact met Albert en belde hem al voor advies. "Niet verwonderlijk, natuurlijk, met wat de voorbije weken allemaal is gebeurd", zegt Albert in HLN." Wout praat daar heel open over tegen mij. Het is een uiterst gevoelige kwestie, waar ik niet te diep mag en wil op ingaan. Maar ik kan wel zeggen: hij vindt het zelf bijzonder jammer dat het zo is geëscaleerd. In dit gevecht zijn er alleen maar verliezers."

Al heeft Albert wel begrip voor de beslissing van Van Aert om zijn contract te verbreken. "Ergens wel. Wout is een controlefreak. Hij weet en hoort graag alles, eist planning en structuur in zijn leven. In die zin ontbrak het hem binnen de ploeg aan deftige communicatie. Bedoeling was ook om samen te groeien in het partnership dat hij is aangegaan."

Kern om Ronde en Roubaix te winnen

"Wout wilde een voorjaarskern waarmee hij de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix kon winnen. Met alle respect, maar bij Veranda's Willems-Crelan konden slechts een drietal renners hem steunen in die torenhoge ambitie. De rest kwam simpelweg tekort. Wat hij nodig had, waren een paar sterke pionnen genre Jürgen Roelandts of Guillaume Van Keirsbulck. Jongens met ervaring, in combinatie met een goeie Sean De Bie, Stijn Steels en co."

"Ik denk dat Wout op een bepaald moment bang is geworden. Mensen uit zijn rechtstreekse entourage vertrokken, er kwamen strubbelingen met het materiaal... Anderzijds: ik ken ook Nick en Chris door en door. Goed van inborst. En even ambitieus. Ongetwijfeld had ook Nick zelf al veel verder willen staan. Alleen denk ik dat hij van sommige mensen niet altijd de volle medewerking heeft gekregen. Dat zaaide twijfel", besluit de ex-crosser. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

16/02/2019 Noordzeecross
17/02/2019 Vestigingscross
20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/02/2019 Noordzeecross
17/02/2019 Vestigingscross
20/02/2019 - 24/02/2019 Ruta del Sol
20/02/2019 Masters
23/02/2019 Leuven

Nieuwste reacties