Is de 'Haai van Messina' alsnog te verleiden? "Team Sky is uniek"

Is de 'Haai van Messina' alsnog te verleiden? "Team Sky is uniek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft er dan niet het allerbeste najaar opzitten, toch kijken vele wielerfans telkens weer opnieuw uit naar de prestaties van Vincenzo Nibali. De Italiaan verlengde onlangs bij Bahrein, maar staat nog open voor andere uitdagingen.

Een renner met zijn palmares ligt natuurlijk goed in de markt. "Het is niet om te stoefen, maar telkens ik stilaan einde contract ben, lopen er interessante aanbiedingen binnen." Toch besliste Nibali om nog voor een jaar bij te tekenen, waardoor hij tot 2021 aan Bahrein verbonden blijft.

NERGENS SPIJT VAN

Dat hij daarna naar een andere ploeg verkast, is natuurlijk niet uitgesloten. Er waren nu al geruchten dat Sky hem het hof maakte. "Een bod van Sky zou me flatteren", geeft hij toe in La Gazzetta dello Sport. "Dat zou een super uitdaging zijn. We hebben in het verleden al gepraat, maar ik lag telkens onder contract. Ik heb nergens spijt van, maar Team Sky is uniek."

Het zal er voor Nibali wel op aan komen om in 2019 weer te presteren. Dat hij de laatste maanden niet beter uit de verf kwam, verbaasde hem niet. "Ik heb een beetje pech gekend en ik heb het niet alleen over mijn val in de Tour. Tussen Sanremo en de Ronde van Vlaanderen heb ik te laat hervat. De laatste belangrijke koersen moest ik rijden met de krachten die ik nog over had."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties