Na 3e plek in Lombardije: "Froome en Van Avermaet hebben hun grootste overwinningen ook laat in hun carrière gehaald"

Redactie
| 3 reacties
Na 3e plek in Lombardije: "Froome en Van Avermaet hebben hun grootste overwinningen ook laat in hun carrière gehaald"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Dylan Teuns heeft zijn seizoen in stijl afgesloten met een podiumplek (3e) in de Ronde van Lombardije. Enige smet op 2018: geen overwinning op zijn palmares.

Na zijn successen in (de zomer van) 2018 met onder meer winst in de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway waren de verwachtingen dit seizoen hooggespannen bij de naar Bahrain Merida vertrekkende BMC-renner. "Iedereen zei vooraf dat dit het jaar van de bevestiging moest worden voor mij", vertelt Teuns in Het Nieuwsblad. "En voor mezelf heb ik ook bevestigd. Kijk naar de podiumplaatsen die ik heb behaald."

"Winnen hangt af van kleine dingen. En hoe langer het duurt, hoe moeilijker het kan worden. Mocht het vroeg op het seizoen gelukt zijn - bijvoorbeeld al in Parijs-Nice - dan had ik later op het seizoen misschien ook makkelijker gewonnen. Maar dat is praat achteraf", klinkt het. 

Nog jong

Teuns kende dit seizoen opnieuw een sterk najaar, met onder meer 5 keer top 5 in de Vuelta en een 5e plek in de Ronde van Polen. En Teuns is nog steeds amper 26 jaar oud. "Ik ben inderdaad nog jong. Renners als Chris Froome en Greg Van Avermaet hebben hun grootste overwinningen ook laat in hun carrière gehaald", beseft de Limburger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties