Patrick Lefevere dient criticasters van antwoord na topseizoen: "Ze zeiden dat we verzwakt waren, maar we waren sterker dan ooit"

Redactie
| 7 reacties
Patrick Lefevere dient criticasters van antwoord na topseizoen: "Ze zeiden dat we verzwakt waren, maar we waren sterker dan ooit"
Foto: © photonews

Wat een seizoen voor Quick-Step Floors. 71 zeges tot dusver, al konden het er volgens Patrick Lefevere ook al 72 zijn. Maar de totaalprestatie is een enorme verrassing na de toppers die na 2017 vertrokken.

In de Hammer Series in Hongkong leek Quick-Step Floors in de Hammer Sprint de zege te pakken. Maar de jury gaf de zege uiteindelijk aan Mitchelton-Scott. "Devenyns en Jakobsen reden op een bepaald moment lek. Conform het reglement sloten ze na hun depannage gewoon weer aan bij de groep, die net op dat moment in twee scheurde", vertelt Lefevere in HLN.

"We wonnen het onderdeel, maar werden na een klacht van Mitchelton-Scott naar plaats twee verwezen. Gedemoraliseerd reden mijn renners de Hammer Chase", aldus de teammanager, die wel zijn record van 18 jaar geleden geëvenaard heeft. "Met dertien renners minder dan in 2000", zegt Lefevere fijntjes. "Dat we de '71' neerzetten met een zeer jonge ploeg, doet me nog het meest plezier."

Kwantiteit aan kwaliteit koppelen

"En dan te bedenken dat een topcoureur als Stybar (nog) niet tot scoren kwam en Gilbert werd afgeremd door een blessure. Verzwakt, werd onze kern genoemd na het afscheid van Boonen en het vertrek van Kittel, Daniel Martin en Trentin. Maar zie: we waren sterker dan ooit. En koppelen kwantiteit aan kwaliteit."

Drie overwinningen steken er volgens Lefevere bovenuit dit seizoen. "De Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de wereldtitel ploegentijdrijden. In de Ronde van Guangxi kunnen er nog een paar bijkomen. Maar hier gaan we alvast ten volle van genieten. Want op 1 januari slaat de teller opnieuw op nul", beseft Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties