Tom Dumoulin blikt zonder rancune terug op 2e plek in Tour én: "Carrière ook zonder Tour-winst geslaagd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Tom Dumoulin zijn carrière zal ook zonder Tourzege geslaagd zijn

Tom Dumoulin blikt zonder rancune terug op 2e plek in Tour én: "Carrière ook zonder Tour-winst geslaagd"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin was na een eindzege in de Giro van 2017 dit seizoen ook dicht bij eindwinst in de Tour. Alleen Team Sky-renner Geraint Thomas bleek een klasse te sterk.

Dumoulin eindigde in de Tour op net geen 2 minuten van Thomas. Bijna, maar dus net niet goed genoeg. Al denkt de Nederlander niet dat hij fouten heeft gemaakt of de Tour dit jaar kon winnen. "Omdat Thomas gewoon beter was", vertelt hij in gesprek met de NOS. "In de Alpen was hij een beetje beter, in de Pyreneeën een stuk beter. Als hij daar een aanval had geplaatst, had ik hem bij lange na niet kunnen volgen."

Alleen Tour in 2019? 

Elk seizoen twee Grote Rondes rijden, zal Dumoulin de komende jaren niet doen. De kans is groot dat de Sunweb-kopman volgend jaar alleen de Tour rijdt. En dus geen Giro. "De keuze is nog niet gemaakt. Maar ik wil graag naar de Tour en de ploeg wil graag dat ik naar de Tour ga. Dus in principe zitten we daar op een lijn."

"De Tourzege staat ook wel op mijn bucketlist. Maar niet in zoverre dat ik mijn carrière niet geslaagd zou vinden als ik 'm niet win. Zover wil ik zeker niet gaan. Maar natuurlijk, ik ben er nu al heel dichtbij geweest. Ik ga er de komende jaren alles aan doen om 'm een keer te winnen", besluit Dumoulin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties