Mathieu van der Poel vandaag dé blikvanger in eigen dorp: "Ik heb hier altijd eens willen rijden, nu krijg ik er de kans toe"

Redactie
| 20 reacties
Mathieu van der Poel vandaag dé blikvanger in eigen dorp: "Ik heb hier altijd eens willen rijden, nu krijg ik er de kans toe"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén opvallende deelnemer in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, waar met Lotto Soudal nochtans slechts één WorldTour-ploeg aan de start staat. Zijn naam is Mathieu van der Poel. En dat terwijl het veldritseizoen op volle toeren draait.

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is - zoals de naam het doet vermoeden - de afsluiten van het Belgische wielerseizoen. Onder meer Lotto Soudal komt er aan de start, met stagiairs Stan Dewulf, Gerben Thijsen en zilveren plak op het WK tijdrijden bij beloften Brent Van Moer. 

Er gingen ook 25 wildcards de deur uit en één van die wildcards ging naar Mathieu van der Poel. Zaterdag werd er in Lokeren nog gevreesd voor een enkelbreuk, maar zondag stond hij aan de start in Gieten en reed hij iedereen in de vernieling. 

'Zonder ambitie'

Laat het wel duidelijk zijn: van der Poel start in de Sluitingsprijs niet met de ambitie om te winnen, enkel en alleen om een lange 'duurtraining' in te lassen. Gisteren ging hij alvast nog eens langs bij zijn kinesist. "Mijn enkel zag een beetje blauw en stond weer wat dikker", vertelt de Nederlander in HLN. "Zondagavond, onderweg naar huis, en maandag heb ik de ijscompressiemachine verder zijn werk laten doen."

"Als het niet verergert, start ik normaal wel in Putte-Kapellen. Zonder veel ambitie, gewoon wat meekoersen. Ik doe op dinsdag altijd een duurtraining. Nu kan ik ze doen op twee kilometer van mijn deur. Ik heb de Sluitingsprijs altijd al eens willen rijden, nu krijg ik er de kans toe", aldus van der Poel, die donderdag wel niet in Ardooie start. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties