Niels Albert onder de indruk van Mathieu van der Poel: "2 jaar geleden reed Wout in Iowa ook met omzeggens een halfgebroken voet"

Redactie
| 9 reacties
Niels Albert onder de indruk van Mathieu van der Poel: "2 jaar geleden reed Wout in Iowa ook met omzeggens een halfgebroken voet"
Foto: © photonews

'Mathieu van der Poel won zondag op één been in Gieten', stond zo goed als overal te lezen. Ondanks dat er zaterdagnamiddag nog onheilspellende berichten waren over een enkelbreuk, bleef de schade beperkt tot een verrekking van de ligamenten. "Speciaal ras, die coureurs", zegt Niels Albert.

Een bult met de grootte van een tennisbal op zijn enkel. Daar keeg van der Poel mee te maken. "Het zag er onheilspellend uit voor Mathieu, zaterdag in Lokeren", opent Albert in HLN. "Die rechterenkel van hem stond écht wel dik. Je zou vermoed hebben dat er op z'n minst iets was afgescheurd. Al bij al viel het goed mee. Speciaal ras toch wel, die coureurs. Zeker als ze dan nog eens Van Aert en van der Poel heten."

"Topsporters zijn totaal anders ingesteld dan doorsnee mensen zoals u en ik. 'Rusten' en 'genezen' staan niet in hun woordenboek. Koersen, willen ze. Zo snel mogelijk weer overgaan tot de orde van de dag en presteren, zoals ik het twee jaar geleden zelf meemaakte met Wout. Die reed en won toen in Iowa met omzeggens een halfgebroken voet."

Mét pijn

Toch denkt de ex-ploegleider van Wout Van Aert dat het vooral op adrenaline te doen was. "Denk vooral niet dat Mathieu geen pijn voelde in Gieten. Hij verdroeg het leed, beet door. In eerste instantie gierde de adrenaline natuurlijk door dat lichaam."

"Maar op drie ronden van het einde zag ik hem toch stiekem even die schoen wat losser trekken. Zijn tempo zakte een beetje, Wout sloop iets dichterbij. Het begon te wringen. Start hij echt in de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen vandaag? Niks mis mee, hoor, voor alle duidelijkheid. Maar ik vind het wel ferm", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties