Trek-Segafredo komt met (positieve) update over vermiste ploegleider Steven de Jongh, meer onderzoek naar 'verdacht ongeval'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Trek-Segafredo komt met (positieve) update over vermiste ploegleider Steven de Jongh, meer onderzoek naar 'verdacht ongeval'
Foto: © photonews

Ploegleider Steven de Jongh was enkele uren vermist na een fietstochtje op maandag, maar gelukkig vonden enkele helikopters de Nederlander terug in Spanje. De schade lijkt al bij al mee te vallen bij de Jongh.

In de late namiddag stuurde de partner van de Jongh een bericht de wereld in dat haar man al enkele uren vermist was. Er werd een reddingsoperatie ingezet en de ex-renner van Quick.Step werd al bij al snel gevonden door een helikopter.

De Jongh werd volgens zijn ploeg Trek-Segafredo bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht en hield geen breuken - zoals eerder werd gevreesd - over aan zijn valpartij in een ravijn. Het zou 'gelukkig' slechts om een hersenschudding gaan. "Steven klaagt wel over veel pijn", zegt zijn team.

De politie heeft wel een onderzoek gestart naar het ongeluk, want er zijn remsporen gevonden op de plek waar de Jongh de ravijn indook. Mogelijk heeft een voertuig de ploegleider van Trek-Segafredo aangereden en is de bestuurder doorgereden, al is daar dus helemaal nog geen zekerheid over. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties