Patrick Lefevere legt uit waarom komst van 7e ploegleider Klaas Lodewyck een must was
Redactie
| 0 reacties

Patrick Lefevere wilde er door druk programma en parttime job van Brian Holm graag een extra ploegleider bij

Patrick Lefevere legt uit waarom komst van 7e ploegleider Klaas Lodewyck een must was
Foto: © photonews

Davide Bramati, Brian Holm, Wilfried Peeters, Tom Steels, Geert Van Bondt, Rik van Slycke en volgend seizoen dus ook Klaas Lodewyck. Dat worden de 7 sportdirecteurs van Deceuninck-Quick.Step in 2019. Dat aantal is geen overbodige luxe volgens Patrick Lefevere.

Deceuninck-Quick.Step zit volgend seizoen met 24 renners én 7 ploegleiders. De komst van Klaas Lodewyck was nodig volgens Patrick Lefevere. "Brian Holm heeft aangegeven dat hij vaker bij zijn familie wil zijn en heeft ook een aanbieding van de Deense televisie om commentaar te geven tijdens de drie grote rondes", legt Lefevere uit in HLN.

"Dat betekent dat hij voor ons nog 40 dagen per jaar zal werken in plaats van 100. Met de komst van Klaas creëren we ook wat ruimte voor de andere sportdirecteurs die door de uitbreiding van de WorldTour een steeds zwaarder en internationaler programma moeten afwerken."

Veel jonge twintigers

Maar natuurlijk speelde ook het profiel van Lodewyck een belangrijke rol. "Wij zijn bezig om in alle geledingen te verjongen en in die filosofie past hij perfect bij ons", aldus de teammanager van de meest succesvolle wielerploeg van 2018.

"Klaas is amper 30 jaar. Hij is drie jaar geleden gestopt met koersen na hartproblemen en is daarna aan de slag gegaan als sportbestuurder bij de jongerenploeg van BMC, wat hij goed heeft gedaan. Dit jaar werd hij gepromoveerd tot ploegleider bij de eerste ploeg van BMC. Bij ons komt hij in een groep met heel veel jonge twintigers terecht. Hij voelt die gasten goed aan en kan hen helpen om door te groeien", besluit Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties