Bradley Wiggins heeft bijzondere kijk op de dingen: "Armstrong is geviseerd geweest"
Redactie
| 8 reacties

Wiggins sprint in de bres voor Armstrong

Bradley Wiggins heeft bijzondere kijk op de dingen: "Armstrong is geviseerd geweest"
Foto: © photonews

Het verhaal van Lance Armstrong is al zo dikwijls breed uitgesmeerd geweest, maar Bradley Wiggins heeft er wel een merkwaardige mening over. Wiggins heeft oog voor de menselijke kant van de zaak en is niet vergeten dat de wielrenner Armstrong hem geïnspireerd heeft.

In een gesprek met het Britse radiostation TalkSport heeft Wiggins het erover. "Toen ik dertien was, won hij als 21-jarige het WK in Oslo. Ik was in de ban van zijn overwinning. De volgende dag kroop ik op mijn fiets en beeldde ik me in dat ik Lance Armstrong was. Ik reed zo ver als ik kon en voor ik het me realiseerde, was het donker."

HOOFDSTUK IN BOEK AAN ARMSTRONG GEWEID

Wiggins heeft een boek geschreven getiteld 'Iconen' en één hoofdstuk gaat over Armstrong. "Ik zeg niet dat hij een icoon is. Hij is iconisch wegens goede en slechte redenen. Ik kan het gevoel dat ik had toen ik dertien was niet veranderen."

Ziet hij Armstrong dan nog altijd als een wielerheld? "Het woord 'held' is iets te sterk uitgedrukt, maar ik ken hem ook als persoon van na het wielrennen. Ik kijk meer naar de menselijke kant. Lance Armstrong heeft de prijs betaald voor wat hij gedaan heeft. De sport heeft afgezien, maar hij was niet de enige schuldige. Hij is geviseerd geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties